top of page

Colaboratori artistici

Liuba Sârbu

Liuba Sârbu - Textier

Poet, fondator și redactor șef al revistei Pici Voinici-singura revistă din Diaspora dedicată copiilor- organizator de evenimente artistice și culturale în comunitatea românească din Montreal, colaborator cu diferite reviste literare din Chișinău, România și din Diaspora, Liuba Sârbu scrie cu măiestrie textele pentru piesele în primă audiție ale grupului vocal Armonia.

Cărți publicate :

 

  • Oare Luna are casă?(2015)

  • Floarea sufletului (2015)

  • Azi spre Mâine (2017)

  • Biochimii paralele (2020)

Pentru a vă putea umple sufletul de frumos, accesați aici pagina Facebook a poetei Liuba Sărbu

https://www.facebook.com/poemsarbuliuba

‘’ Atunci când mi s-a propus să scriu versurile câtorva piese compuse de pianista și compozitoarea Cristina Iluțiu pentru a fi interpretate de grupul de copii Armonia , m-am bucurat ca sufletul creștinului de sărbătoarea Învierii Domnului. Piesele sunt adevărate bijuterii iar copiii din Armonia sunt niște minuni! Când oamenii potriviți se întâlnesc în jurul unei idei, totul în jur inflorește, chiar și iarna! ‘’

                                                                                                                                                                   Liuba Sârbu

Cristina Ilutiu - Compozitor

S-a născut în orașul Satu-Mare unde a absolvit Liceul de Muzică. A început cursurile de pian la vârsta de 6 ani iar la 9 ani face parte dintre cei 4 copiii pianiști selecționați din toată țara pentru a apărea în emisiunea de muzică a reputatului muzicolog Iosif Sava la postul TVR.

Cristina Iluțiu se remarcă prin talentul deosebit la diferite acțiuni concertistice, naționale și internaționale , respectiv Olanda si Ungaria.

În anul 2004 este admisă la Facultatea de muzică a Universității McGill, Montreal, Canada unde obține în anul 2009 titlul de "Baccalauréat en Piano Performance Classique". In 2012 studiază compoziția la Université de Montréal cu distinsul compozitor Denis Gougeon.

Cristina Iluţiu

În 2013 este admisă la Facultatea de muzică a Universității McGill, pentru a studia un al doilea Baccalauréat, în educație muzicală ciclul primar și liceal, obținând la sfârșit brevetul de profesor.

Din 2015 devine profesor titular și dezvoltă tehnici și metode de predare unice extrem de apreciate de către elevi și profesori. Pasionată de compoziție, scrie cântece pentru copii și pentru diferiți colaboratori.

În prezent, colaborează cu Corul Armonia, scrie muzică pentru cor și orchestră, promovând valorile culturale în rândul copiilor români, ținând aprinsă flacăra românismului departe de casă!

Mihail Ginsca.png

Dorin Mihail Ginsca - Textier

Dorin Mihail Ginsca s-a născut în Onești, Bacău iar dintre toate artele, poezia a fost prima lui dragoste. A câștigat concursuri locale și zonale de poezie  în toată perioada școlară. În adolescență, Dorin M. Ginsca a activat în Cenaclul Literar ”Zburătorii”, unde a avut numeroase ocazii de a participa la colocvii și întâlniri memorabile cu poeți consacrați. A scris poezii de dragoste, poezii-manifest, catrene, epigrame, însă în afara publicațiilor cenaclului literar, Dorin M. Ginsca nu a publicat niciodată scrierile domniei sale. 


Cariera sa de textier începe încă din tinerețe, scriind versurile unor cântece care au participat la concursuri folk locale și zonale. 


Dorin M. Ginsca  a emigrat în Canada la 30 de ani și  a trebuit să-și reajusteze pasiunea pentru poezie. Cum prima dragoste nu se uită niciodată, Dorin M. Ginsca acceptă cu bucurie să colaboreze cu noi. 

‘’De ce am ales să colaborez cu grupul vocal de copii  Armonia? Pentru că nu trăim veșnic și dacă putem să  insuflăm copiilor dragostea pentru limba română, pentru tot ce se cheamă România, atunci vom trăi prin ei. Cultura noastră milenară este ștafeta pe care le-o dăm să o poarte mai departe. Vivat Armonia!’’

                                                                                                                                                                        Dorin M. Ginsca

Daniel Zaharia

Daniel Zaharia - Coregraf

 

Daniel Zaharia este instructor de dans latino și standard pentru tineri și adulți. El a participat la multe competiții de dans sportiv unde a cucerit numeroase medalii titluri. Printre cele mai mari succese ale sale se numără titlul de campion al Canadei cucerit în anul 2019. De asemeni, Daniel obține de patru ori consecutiv titlul de campion provincial de Québec (între anii 2016 și 2019) precum și calificarea la Campionatul Mondial de dans sportiv.

 

În prezent, pe lângă prepararea sa pentru alte competiții și spectacole, Daniel Zaharia oferă cursuri private și în grup copiilor, tinerilor și adulților interesați de dans. Blândețea, seriozitatea și profesionalismul său fac din Daniel un profesor iubit și apreciat de elevii săi.

Mai multe despre activitatea lui precum și datele sale de contact puteți afla urmărind pagina de Facebook

 

https://www.facebook.com/DanielAndStephanieDance

bottom of page